zondag, januari 21, 2018

D'n Ossebock

Het is een echte Nederlandse brouwtraditie om in de herfst bockbier te verkopen. Dit gebeurt nu al tientallen jaren. De Muifelbrouwerij introduceert deze herfst zijn 10e speciaalbier: het bockbier D'n Ossebock. Dit bier dankt zijn dieprode kleur en krachtige, moutige smaak aan een uitgekiende balans van gecarameliseerde moutsoorten. In de basissmaak komt het bier over als zoetig en licht gecarameliseerd. In de afdronk komt langzaam een klein prettig bittertje uit de Hallertau hop op.

Over de Brouwerij
De Brabantse Muifelbrouwerij is gestart in 2006 en heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De naam komt uit een samentrekking van Megen en Duivel. In het stadje Megen is de Muifelbrouwerij geboren als hobbybrouwerij waar een Duvel-achtig bier al snel door het leven ging als een Muifel. Het logo van de brouwerij is een van de Megense karakteristieke gevels. De Muifelbrouwerij is gevestigd in het dorp Berghem (ten oosten van Oss).

Het specialisme van de Muifelbrouwerij is het ontwikkelen van nieuwe bieren. Dit gebeurt zowel voor de eigen merken als voor klanten (bijvoorbeeld Breesaap tripel voor slijterij Zeewijck en Kruijens Kracht voor slijterij Wervin). Het brouwen zelf wordt uitbesteed aan de Proefbrouwerij in Lochristi en Sint Servattumus in Schijndel.

Additional Info

  • Bockbieren: Muifelbrouwerij
  • Stamwortgehalte: 16 °Plato
  • Plaats: Berghem
  • Land: Nederland
  • Gebrouwen sinds: 2012
  • Drinktemperatuur: 8 – 10°C
  • Biersoort: Bockbier
  • Alcoholpercentage: 7 %

Lentebock Festival

Lentebock Festival

De Leckere

Lecker anders

Bockbier Proeverij

Bockbierproeverij

Reserveer nu voor de proeverij! 
Meer info

Strippenkaart

Strippenkaart

Voorkom een rij met koop van te voren een strippenkaart!
Meer info

Facebook

Bockbierfestival op Facebook
Word nu lid van onze Facebook!

Gulpener

Gulpener

Brouwerij Het Licht

Brouwerij het Licht

Café Ledig ErfBert's BierhuisLouis HartlooperEetcafe de PoortKALIPSO

 Bockbier Festival een festival vol energie!