zondag, januari 21, 2018

Texels Bock

Texels Bockbier is een seizoensbier van hoge gisting en wordt ambachtelijk gebrouwen volgens eeuwenoude tradities.

De brouwer gebruikt uitsluitend natuurlijk grondstoffen, zoals zuiver duinwater, Texels gerstemout en geroosterd gerstemout, hop en gist.De robijnrode kleur en de typische karamelsmaak van Texels Bockbier wordt veroorzaakt door het gerstemout te roosteren. Door het gebruik van speciaal geselecteerde verschillende hopsoorten, krijgt dit bijzondere bier zijn licht bittere afdronk.

Texels Bockbier is een herfstbier en wordt lang gelagerd. Door deze periode van totale rust in het rijpingsproces, wordt de smaak van het bier verdiept en geïntensiveerd.

Texels Bockbier is een ongefilterd bier dat nagist op de fles. Het kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig en bevat veel vitamine B. Texels Bockbier heeft een alcoholpercentage van 7,0. Texels Bockbier komt het best tot zijn recht in ons sierlijke kelkglas op een temperatuur van 8 – 10 ‘C.

Texels Bockbier is een van de meest bijzonder bockbieren van Nederland. Het valt bij bierproeverijen regelmatig in de prijzen, onder andere tijdens jaarlijkse verkiezing van “Het lekkerste Bockbier van Nederland”. De afgelopen jaren zijn op deze manifestatie tweede en derde prijzen behaald.

Over de Brouwerij
De Texelse Bierbrouwerij kocht in 2003 het koperen brouwhuis aan. Dit brouwhuis vormt de kern van ons bedrijf en waarborgt een ambachtelijk brouwproces.

In 2005 werd een derde ‘wachttank’ gebouwd en geïnstalleerd. Vanaf dat moment kon de Texelse Bierbrouwerij haar brouwcapaciteit verhogen door twee keer per dag te brouwen.

Brouwmeester Maurice Diks en brouwer Michael Kieft vergezeld van assistent brouwer Ron Witte zetten al hun kennis en jarenlange ervaring in om speciaalbier te brouwen van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Additional Info

  • Bockbieren: Texelse Bierbrouwerij
  • Stamwortgehalte: 19,8 °Plato
  • Plaats: Oudeschild | Texel
  • Land: Nederland
  • Gebrouwen sinds: 1999
  • Drinktemperatuur: 8 – 10°C
  • Biersoort: Bockbier
  • Alcoholpercentage: 7,5 %

Lentebock Festival

Lentebock Festival

De Leckere

Lecker anders

Bockbier Proeverij

Bockbierproeverij

Reserveer nu voor de proeverij! 
Meer info

Strippenkaart

Strippenkaart

Voorkom een rij met koop van te voren een strippenkaart!
Meer info

Facebook

Bockbierfestival op Facebook
Word nu lid van onze Facebook!

Gulpener

Gulpener

Brouwerij Het Licht

Brouwerij het Licht

Café Ledig ErfBert's BierhuisLouis HartlooperEetcafe de PoortKALIPSO

 Bockbier Festival een festival vol energie!