zondag, januari 21, 2018

Rode Toren

Robuust roodbruin bokbier. Krachtige geur van roostertonen en zoete mout in de smaak. Voor de gure maanden.

Wij van De Leckere genieten van het leven. Met passie brouwen wij elke dag karakteristieke, onderscheidende, Leckere bieren. Echt Lecker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter.

Over de Brouwerij
De Leckere is oorspronkelijk opgericht in 1997 door een vriendencollectief. Met passie voor bier en ideologische wortels in de biologische sector. Thuisbrouwers die professioneel zijn gegaan maar door eigen succes in ruw vaarwater terecht kwamen. Begonnen in 1997 op een industrieterrein bij Utrecht met als voornaamste uitgangspunt het brouwen van biologische speciaalbieren, gebrouwen met uitsluitend gecertificeerde, biologisch geteelde grondstoffen.

Tot op de dag van vandaag wordt dit principe gehandhaafd. In het begin was alles nog erg ‘ambachtelijk’ en had niet veel weg van een professionele brouwerij. Daar kwam verandering in toen de brouwerij verhuisde naar het huidige pand in De Meern. De nieuwe brouwerij werd in 2001 geopend door Annemarie Jorritsma, toenmalig minster van Economische Zaken. Na enkele directiewisselingen en met het doorzettingsvermogen en de brouwkunde van Jan Wolfs, kwam er nieuw leven in de brouwerij. Jan had zijn sporen reeds lang verdiend in het brouwen van bieren bij vooral kleine speciaal bierbrouwerijen. 

Als eerste werd de kwaliteitscontrole verbeterd, want klanten verwachten nu eenmaal een hoge constante kwaliteit. Ook de brouwcapaciteit werd verder opgevoerd. Daarnaast staat het verantwoord ondernemen (mvo) hoog in het vaandel. Zo wordt het lopende band werk gedaan door werknemers van de Pauw bedrijven, de voormalige sociale werkplaats in Breukelen. Brouwerij De Leckere werkt met zorgvuldig geslecteerde, biologische ingrediënten.

Additional Info

  • Bockbieren: Brouwerij De Leckere
  • Stamwortgehalte: 16,3 °Plato
  • Plaats: Zeist
  • Land: Nederland
  • Gebrouwen sinds: 1981
  • Drinktemperatuur: 10 – 12°C
  • Biersoort: Bockbier
  • Alcoholpercentage: 6,5 %

Lentebock Festival

Lentebock Festival

De Leckere

Lecker anders

Bockbier Proeverij

Bockbierproeverij

Reserveer nu voor de proeverij! 
Meer info

Strippenkaart

Strippenkaart

Voorkom een rij met koop van te voren een strippenkaart!
Meer info

Facebook

Bockbierfestival op Facebook
Word nu lid van onze Facebook!

Gulpener

Gulpener

Brouwerij Het Licht

Brouwerij het Licht

Café Ledig ErfBert's BierhuisLouis HartlooperEetcafe de PoortKALIPSO

 Bockbier Festival een festival vol energie!