zondag, januari 21, 2018

Anker Herfstbock

Dit typisch bier werd vroeger gebrouwen als eerste najaarsbier, als aanloop tot de koude wintermaanden. In 2003 herneemt Brouwerij Het Anker na ca. 30 jaar de traditie weer op van het Bock bier. Zoals de herfst zijn koude en warme dagen kent, is Anker Hersftbock een bier met de mooiste combinatie van een warm gevoel en een frisse dorstlessendheid. Zijn mooie kleuren en aroma´s zijn typisch aan de traditionele Mechelse bieren in het algemeen en aan de brouwerij het Anker in het bijzonder. Van te genieten als echte connaisseurs.

Over de Brouwerij

Het bier Gouden Carolus van de Mechelse brouwerij Het Anker groeide uit tot een internationaal gelauwerd bier. Dat succes dankt de brouwerij in grote mate aan haar authenticiteit. 

De oude recepten vormen nog steeds de basis van het brouwproces, chemicaliën zijn uit den boze en een variëteit aan hop en kruiden zoals koriander, komijn en zoethout brengt de bieren op smaak.

De brouwerij zelf, die als één van de oudste in België (1369), kan teren op een rijke geschiedenis, herinnert aan vroegere tijden. Het binnenplein ligt bezaaid met uitstekende kasseien; op een timpaan ­­prijkt in grijze steen het jaartal 1625, en de drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog. 

De brouwerij, die door de jaren heen in verval was geraakt, kreeg in de jaren negentig een flinke opknapbeurt.  Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie die de brouwerij in 1873 overkocht, begon met de restauratie van de oude gebouwen en moderniseerde de koeling-, gisting- en lageringsinstallaties.

Additional Info

  • Bockbieren: Brouwerij Het Anker
  • Stamwortgehalte: 14 °Plato
  • Plaats: Mechelen
  • Land: Nederland
  • Gebrouwen sinds: 2003
  • Drinktemperatuur: 8 – 10°C
  • Biersoort: Seizoensbier / Donkere Bock
  • Alcoholpercentage: 6,5 %

Lentebock Festival

Lentebock Festival

De Leckere

Lecker anders

Bockbier Proeverij

Bockbierproeverij

Reserveer nu voor de proeverij! 
Meer info

Strippenkaart

Strippenkaart

Voorkom een rij met koop van te voren een strippenkaart!
Meer info

Facebook

Bockbierfestival op Facebook
Word nu lid van onze Facebook!

Gulpener

Gulpener

Brouwerij Het Licht

Brouwerij het Licht

Café Ledig ErfBert's BierhuisLouis HartlooperEetcafe de PoortKALIPSO

 Bockbier Festival een festival vol energie!