zondag, januari 21, 2018

Slobberbok

Gebrouwen sinds 24 juli 1999 en op de markt sinds oktober 1999. Gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van de Scheldebrouwerij. Slobberbok is een volmoutig donker 4-granen bokbier met een caramelachtige smaak en een bitterheid in de nasmaak. Als vierde en aparte graansoort is zowel gemoute- als ongemoute rogge gebruikt. In 2003 werd er 7000 liter gebrouwen terwijl dat de jaren ervoor nog tussen de 3500 en 4000 liter was.

Over de Brouwerij
Na sinds 1990 als amateur wijnmaker te zijn begonnen is bij brouwmeester Erik Bouman in 1994 het bierbrouw virus compleet toegeslagen. In maart 1995 werd Bouman lid bij de amateurbierbrouwersvereniging  ’t Wort Wat ! in Hoofddorp en volgde daar een bierbrouwcursus. Vele brouwsels en ruim een jaar later werd het tijd om met amateurbierbrouw wedstrijden mee te doen. Reeds in 1996 vielen diverse bieren in de prijzen. In januari 1997 werd het 1e Nederlands Kampioensschap voor amateurbierbrouwers in de winterbierklasse gewonnen met het latere Erik de Noorman.

Kort daarna, in mei 1997, werd het door Bouman ingezonden bier van het Engelse type "Porter" uit meer dan 400 ingezonden bieren gekozen tot het beste bier bij het 13e Algemene Nederlands Kampioensschap over alle klassen. Daarmee was Bouman Nederlands kampioen amateurbierbrouwer 1997.

Nadat ook nog eens aan het professionele brouwen was geproefd door het brouwen van de inmiddels geroemde Polderbok voor ’t Wort Wat ! werd Erik de Noorman geboren. Beide bieren werden door Bouman gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in ’s Gravenpolder, beroemd om hun Zeeuwse bieren. Tot en met 2003 werd hier gebrouwen.

Additional Info

  • Bockbieren: Huisbrouwerij Klein Duimpje
  • Stamwortgehalte: 15.6 °Plato
  • Plaats: Hillegom
  • Land: Nederland
  • Gebrouwen sinds: 1999
  • Drinktemperatuur: 8 – 10°C
  • Biersoort: Bockbier
  • Alcoholpercentage: 6,5 %

Lentebock Festival

Lentebock Festival

De Leckere

Lecker anders

Bockbier Proeverij

Bockbierproeverij

Reserveer nu voor de proeverij! 
Meer info

Strippenkaart

Strippenkaart

Voorkom een rij met koop van te voren een strippenkaart!
Meer info

Facebook

Bockbierfestival op Facebook
Word nu lid van onze Facebook!

Gulpener

Gulpener

Brouwerij Het Licht

Brouwerij het Licht

Café Ledig ErfBert's BierhuisLouis HartlooperEetcafe de PoortKALIPSO

 Bockbier Festival een festival vol energie!